Trädgårdsrenovering

Ett av sommarens stora projekt är vår framsida. Förra sommaren beslöt sig sambon för att han ville ha en förändring. Det var den typiska 70tals framsidan med barrväxter, tråkig trappa och bara gräsmatta. Så han tog bort rubb och stubb. Dessvärre hanns ingen förebild ta innan allt var borta.

Det är galet vilken tid det tar att planera en trädgård. Veta hur man vill ha det och var an ska sätta saker. Sedan ska vi inte tala om tiden att göra allt med! Underarbetet som man inte ser som kan ta flera dagar. Till exempel att få lutningen från huset till gatan helt jämn är inte så lätt. 1 cm per meter är fallet så det är inte mycket man har att röra sig med. San sa an hinna med allt annat med. Så detta får man göra sidan om arbetet och på helger och det tar ju en evigt lång tid då. Jag sa i mars att vi skulle vara klara till midsommar men helt klara blir vi nog till nästa midsommar! Men det mesta kommer vara klart förhoppningsvis i slutet av september.

Framsidan kommer till större delen bestå av sten. Jag tänker mig att försöka få in det skandinaviska med lite medelhav och kanske lite asiatiskt. Svaga fusions så inget extremt. Det är ett fasligt roligt jobb! Här kommer lite bilder på hur det såg ut från gatumuren blev klar tills hur det ser ut nu.

 

 

 

Leave A Comment